Sosyal Medya

Trump’ın DEAŞ ile ilgili taleplerine hazırlıklıyız

ABD Başkanı Donad Trump'ın DEAŞ ile mücadeleyi hızlandırmak için Pentagon'dan yeni planlar talep edeceği iddiası, başkent Washington'ın ana gündem maddeleri arasındaki yerini koruyor.



Cuma günü baÅŸkanlık koltuÄŸuna oturan Trump'ın, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in yemin töreni için Pentagon’a yapacağı ziyaret sırasında askeri yetkililerinden, "DEAÅž ile mücadelenin kapsamını geniÅŸletecek bir plan" hazırlamalarını talep edeceÄŸi iddia edilmiÅŸti.
 
Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan bir Pentagon yetkilisi, Trump’ın iddia edildiÄŸi üzere DEAÅž ile mücadele konusunda talepleri olacağını beklediklerini ve Amerikan generallerinin bu konuda hazırlıklı olduÄŸunu söyledi.
 
ONLARCA PLAN HAZIR
 
Ä°sminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Generallerimiz DEAÅž’la mücadeleyi hızlandırmak konusunda bir talep olacağını tahmin ediyorlar ve her operasyon için olduÄŸu gibi bu operasyon için de birçok seçenek sunan onlarca plan hazırlanmış durumda." ifadelerini kullandı.
 
Yetkili, bu planların hiç birinin doğrudan alınmış bir talep üzerine hazırlanmadığını, sadece olasılıklar üzerinden çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.
 
Amerikan medyasına konuÅŸan ABD’li yetkililer, Trump’ın Rakka’da Amerikan kara unsurları ve helikopterlerini de kullanılmasını içeren daha etkin bir mücadele planın 30 gün içinde hazırlanmasını talep edeceÄŸini iddia etmiÅŸti.
 
SAYI ARATABÄ°LÄ°R
 
Savunma Bakanlığının da potansiyel bir plan hazırladığını iddia eden bazı medya organları, Pentagon'un bölgede Amerikan Özel Kuvvetlerinin sayısının artırılmasını, ABD’nin Irak ve Suriye’deki kara birliklerinin üst sınırını yükseltilmesini ve daha hızlı karar almaları için sahadaki komutanların yetkilerinin artırılmasını talep ettiÄŸini iddia etmiÅŸti.
 
Savunma Bakanlığı koltuğuna geçen hafta oturan Mattis, bu hafta içinde ABD Kuvvet Komutanları ile bir araya geldi.
 
Görüşme ile ilgili AA’nın sorularını yanıtlayan bir Pentagon yetkilisi görüşmenin içeriÄŸine dair bilgiler vermekten kaçınırken, yeni savunma bakanının "daha kartlarını açmadığını", ağırlıklı olarak komutanları dinlediÄŸine dikkati çekti.
 
WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.